Ademcoaching


Ademhaling

 

Ontdek de kracht van jouw adem. Alles wat je denkt, doet en voelt heeft invloed op jouw ademhaling. Ik kan je helpen door middel van ademcoaching om je meer bewust te worden van de manier waarop je ademt.

 

Wellicht herken je het wel, je bent gehaast en gespannen en je gaat letterlijk en figuurlijk hoog in je ademhaling zitten. Dit heeft invloed op je energieniveau. Alleen al door dit op te merken, ben je op de goede weg. Dankzij een goede buikademhaling word je je bewust van je ademhaling en de invloed ervan op je lichaam. Je zult minder stress ervaren en meer ontspannen zijn. Weer vanuit je onderbuik te leren ademen is heel erg belangrijk. 

 

Alles gaat razendsnel tegenwoordig. Continu worden we geprikkeld. We hebben de externe prikkels, zoals de telefoon en de televisie, maar ook de interne prikkels, zoals onze gedachten en emoties. Het is een uitdaging om de balans te vinden. We hebben als mens echt momenten van stilte nodig, om tot rust te komen en te kijken hoe het met ons gaat, zowel fysiek, mentaal en emotioneel.

 

Onze ademhaling is levensbehoefte nummer één. Zonder zuurstof is er geen leven. We beginnen ermee als we geboren worden en we sterven zodra we stoppen met ademhalen. 

 

 

Waarom is een ademsessie zinvol?

 

Als het je niet lukt je ademhaling bewust te beïnvloeden en je geen ervaring hebt met het uitvoeren van ademhalingsoefeningen. Ik kan je helpen om samen een fijne ademhalingsmethode te kiezen die bij jou past. Alles staat in het teken van jou en de gehele sessie wordt afgestemd op jou.

 

Ik begin altijd eerst met een gesprek om te achterhalen wat de reden is waarom je een ademsessie wil doen. Als het te maken heeft met klachten, dan zal ik als ademcoach met je meedenken of er aanvullende methoden nodig zijn en een plan van aanpak maken hoe ik jou het beste kan begeleiden. Als aanvullende methode zou ik bijvoorbeeld een combinatie aan kunnen raden van Reiki en ademcoaching, yoga en ademcoaching of hypnotherapie en ademcoaching.

 

 

Wat gebeurt er tijdens en na een ademsessie?

 

Dit verschilt per ademhalingsoefening en per persoon. Bij de meeste ademhalingsoefeningen ontvangt je lichaam meer zuurstof dan het gewend is en daar kan je lichaam op reageren. Je kunt bijvoorbeeld duizelig worden. Dat is niet erg en gaat vanzelf weer over als je gewend raakt aan de grotere hoeveelheid zuurstof die je lichaam binnen krijgt. Zuurstof is zo belangrijk. Een toename ervan in je lichaam, zorgt dat het het zelfhelend vermogen van je lichaam aangesproken wordt. Je lichaam komt door het ademen tot rust. Een ademsessie kan gevoelens losmaken, je kunt je bijvoorbeeld ineens heel emotioneel voelen of blij. Geef je emoties de ruimte, het draagt bij aan het herstelproces. Weggestopte emoties die onderdeel zijn van een gebeurtenis in je leven, vormen in veel gevallen de oorzaak van een bepaalde klacht of aandoening.

 

Na een ademsessie voel je je heerlijk rustig. Het is een magisch gevoel voor lichaam en geest. Het is dan ook fijn om lang na te voelen na een ademsessie en je af te sluiten van externe prikkels.

 

Bij sommigen is één sessie al voldoende en bij anderen zijn meer sessies nodig.